• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Canicula se extinde treptat in toata tara. Judetele aflate sub cod portocaliu pana miercuri

Canicula se extinde treptat in toata tara. Judetele aflate sub cod portocaliu pana miercuri

ANM extinde codul galben de canicula la 23 de judete si municipiul Bucuresti, in aceste zone temperaturile urmand sa urce, luni, pana la 36 - 37 de grade.

Marti si miercuri, codul galben de canicula va fi valabil pentru intreaga tara

Judetele Satu Mare, Bihor si Arad raman sub cod portocaliu de canicula si in urmatoarele trei zile. 

Meteorologii precizeaza ca, in cursul zilei de luni, 10 august, valul de caldura va persista in vestul si nord-vestul tarii, dar se va extinde si in regiunile estice si, local, in cele sudice. In Maramures, Crisana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei si vestul Transilvaniei se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35...36 de grade si izolat 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Judetele care intra luni sub cod Galben de canicula si disconfort termic sunt Maramures, Salaj, Cluj, Alba, Timisoara, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Iasi, Botosani si municipiul Bucuresti.  De asemenea, marti si miercuri, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati, in zonele de campie si podis.


10 august 2015 10:45
Modifică setările cookies