• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cameron: E timpul ca Londra sa se alature campaniei de lovituri aeriene impotriva ISIS in Siria

Cameron: E timpul ca Londra sa se alature campaniei de lovituri aeriene impotriva ISIS in Siria

Premierul britanic, David Cameron, a afirmat ca este timpul ca Londra sa ia o decizie de a se alatura campaniei de lovituri aeriene impotriva militantilor Statului Islamic in Siria, argumentand ca Marea Britanie ''nu poate subcontracta securitatea sa altor tari'', relateaza Reuters si AFP.  

 ''Cred ca ar trebui sa luam acum o decizie privind extinderea loviturilor aeriene britanice impotriva ISIS in Siria, ca parte integranta a strategiei noastre comprehensive de a dobori ISIL si de a reduce amenintarea pe care (gruparea) o reprezinta pentru noi'', scrie premierul britanic intr-un raspuns la un raport parlamentar.  

''Trebuie sa ne ocupam de Statul Islamic in Siria, cum procedam in Irakul vecin, pentru a face fata amenintarii reprezentate de SI in regiune si pentru securitatea noastra aici. Trebuie sa-i privam de un sanctuar in Siria'', a subliniat Cameron.

''Cu cat permitem mai mult Statului Islamic sa se intareasca in Siria, cu atat va fi mai mare amenintarea'', a adaugat el.

Comisiei parlamentara pentru afaceri externe s-a pronuntat la inceputul lunii impotriva efectuarii de lovituri aeriene britanice in Siria, estimand ca Londra ar trebui sa se concentreze mai degraba pe eforturile diplomatice pentru instaurarea pacii in Siria.  

De la acest raport, situatia s-a schimbat, deoarece atentatele din 13 noiembrie de la Paris au provocat o unda de soc in Regatul Unit.


26 noiembrie 2015 12:54
Modifică setările cookies