• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
California se reînchide din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus

California se reînchide din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a anunţat luni închiderea barurilor şi a restaurantelor în spaţii închise la nivelul întregului stat, precum şi a bisericilor, a sălilor de sport şi a saloanelor de coafură din comitatele cele mai afectate de noul coronavirus. În cele mai mari două districte şcolare, Los Angeles şi San Diego, cursurile se vor desfăşura numai online, transmite Reuters.

Newsom a luat măsurile pe fondul numărului mare de cazuri care pun în dificultate spitalele din mai multe comitate rurale, în timp ce numărul infecţiilor a crescut în Los Angeles şi în părţi ale regiunii golfului San Francisco.
 
Los Angeles este al doilea cel mai mare district şcolar din Statele Unite şi, împreună cu San Diego, reuneşte 706.000 de elevi şi 88.000 de angajaţi.
 
Preşedintele Donald Trump, care doreşte să fie reales în noiembrie, a cerut redeschiderea şcolilor la nivel naţional, pentru ca elevii să înveţe în şcoli din toamnă. Campania sa consideră că redeschiderea şcolilor este un pas necesar pentru redresarea economică, în special pentru părinţii cu copii mici care lucrează.
 
Trump se află în urma rivalului său democrat Joe Biden în sondajele de opinie, atât la nivel naţional cât şi în  statele care decid soarta alegerilor.
 
Florida, Arizona, California şi Texas sunt noile epicentre ale pandemiei din SUA. În ultimele două săptămâni, infecţiile au crescut rapid în circa 40 din 50 de state americane, potrivit unei analize a Reuters.

14 iulie 2020 08:00
Modifică setările cookies