• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cafeaua poate preveni deteriorarea vederii

Cafeaua poate preveni deteriorarea vederii

O ceasca de cafea pe zi poate salva vederea persoanelor afectate de glaucom si diabet, boli care provoaca degenerescenta retinei, au descoperit cercetatorii de la Universitatea Cornell din New York, potrivit Daily Mail.

Cercetatorii americani studiau efectele antioxidante ale cafelei cand au descoperit ca acidul clorogenic, un antioxidant regasit intr-o proportie cuprinsa intre 7% si 9% in boabele de cafea, previne deteriorarea vederii si chiar degenerescenta retinei, provocata de glaucom, inaintarea in varsta si diabet.
 
In studiul publicat de cercetatorii americani in Journal of Agricultural and Food Chemistry se arata ca acidul clorogenic administrat soarecilor a impiedicat degenerescenta retinei acestora.

"Cafeaua este cea mai populara bautura din lume, iar acum intelegem ce beneficii putem obtine de pe urma acesteia", a adaugat Chang Y. Lee.
 
Studii anterioare au aratat ca, de asemenea, cafeaua reduce riscul unor boli cronice, precum Parkinson, cancer de prostata, diabet si Alzheimer, si al afectiunilor ce provoaca declin cognitiv, asociate cu varsta.

8 mai 2014 20:00
Modifică setările cookies