• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Bustul lui Eminescu ce urma sa fie inaugurat la Cernauti, decapitat. MAE reactioneaza

Bustul lui Eminescu ce urma sa fie inaugurat la Cernauti, decapitat. MAE reactioneaza

Bustul lui Mihai Eminescu, ce urma sa fie inaugurat sambata, in regiunea Cernauti, la comemorarea a 124 de ani de la trecerea in nefiinta a poetului, a fost decapitat in noaptea de joi spre vineri, Ministerul roman de Externe fiind consternat si cerand autoritatilor ucrainene sa-i prinda pe faptasi, scrie Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe a aflat cu consternare despre vandalizarea la Hliboca, regiunea Cernauti, Ucraina, a bustului lui Mihai Eminescu, care urma sa fie inaugurat la 15 iunie 2013, la initiativa Societatii pentru Cultura "Mihai Eminescu" din regiune, cu ocazia comemorarii a 124 de ani de la trecerea in nefiinta a poetului national al tuturor romanilor.
 
La instructiunile Centralei MAE, Consulatul General al Romaniei a solicitat in scris Administratiei de Stat Cernauti efectuarea de urgenta a demersurilor necesare pentru identificarea faptasilor actului de vandalism, precum si informarea Consulatului asupra rezultatelor anchetei, precizeaza MAE.
 
Bustul a fost executat la initiativa Societatii pentru Cultura "Mihai Eminescu" din Cernauti, prin contributia financiara a membrilor acesteia, avand toate avizele necesare instalarii de la autoritatile regionale si locale.

15 iunie 2013 11:54
Modifică setările cookies