• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
BNR lansează o monedă de aur de 100 de lei

BNR lansează o monedă de aur de 100 de lei

Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din aur cu tema 175 de ani de la naşterea reginei Elisabeta a României.

Moneda va avea o valoare nominală de 100 lei, formă rotundă, diametru 21 mm, cant zimţat şi o greutate de 6,452 grame.
 
Aversul monedei o prezintă pe regina Elisabeta a României în mai multe ipostaze ale vieţii şi activităţii sale, inscripţia în arc de cerc 'ROMANIA', anul de emisiune '2018', stema României şi valoarea nominală '100 LEI'.
 
Reversul monedei redă portretul şi monograma reginei Elisabeta a României şi inscripţia circulară 'REGINA ELISABETA A ROMANIEI 175 DE ANI DE LA NASTERE'.
 
Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul pentru această emisiune este de 250 monede din aur.
 
Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 1.570,00 lei. Monedele din aur cu tema 175 de ani de la naşterea reginei Elisabeta a României au putere circulatorie pe teritoriul României.
 
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

12 octombrie 2018 11:34
Modifică setările cookies