• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
BNR lansează luni o monedă din argint de 10 lei

BNR lansează luni o monedă din argint de 10 lei

Banca Naţională a României lansează luni în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 150 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii Române din Bucureşti.

Moneda va avea o valoare nominală de 10 lei, formă rotundă, diametru de 37 de milimetri, cant zimţat şi o greutate de 31,103 grame.
 
Aversul monedei prezintă Ateneul Român, sediul actual al Filarmonicii Române din Bucureşti, inscripţia în arc de cerc "ROMÂNIA', valoarea nominală "10 LEI', stema României şi anul de emisiune "2018'.
 
Reversul monedei redă un detaliu de pe clădirea Ateneului Român; în medalion, portretul primului director şi dirijor, inscripţia "EDUARD WACHMANN" şi anii între care acesta a trăit, respectiv ''1836-1908'; la exterior, inscripţia "150 DE ANI DE LA ÎNFIINTAREA FILARMONICII ROMANE DIN BUCURESTI".
 
Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
 
Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 380,00 lei. Monedele din argint cu tema 150 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii Române din Bucureşti au putere circulatorie pe teritoriul României.
 
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

16 iulie 2018 09:34
Modifică setările cookies