• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Bilantul atentatului terorist din Algeria: 23 de ostatici si 32 de rapitori au murit

Bilantul atentatului terorist din Algeria: 23 de ostatici si 32 de rapitori au murit

Douazeci si trei de ostatici au murit in cele patru zile ale crizei in incinta unui complex algerian de exploatarea gazelor, iar 32 de rapitori au fost ucisi de fortele speciale din cadrul armatei care au efectuat un asalt asupra instalatiei, potrivit unui bilant oficial provizoriu, relateaza AFP.

Fortele algeriene au putut sa elibere "685 de angajati algerieni si 107 straini" si au impuscat "32 de teroristi", a anuntat Ministerul de Interne intr-un comunicat. Douazeci si trei de ostatici au murit, a adaugat ministerul, fara sa precizeze nationalitatea acestora.
 
Intre cei 32 de rapitori ucisi figureaza trei algerieni. Ceilalti erau de diferite nationalitati, neprecizate, fiind vorba inclusiv despre experti in substante explozive, a precizat aceeasi sursa.
 
Armata a recuperat un arsenal important, constand in "sase pusti mitraliere, 21 de pusti, doua cu luneta, doua mortiere de 60 de milimetri cu obuze, sase rachete cu rampe de lansare, doua RPG7 cu opt rachete, zece grenade dispuse in centuri explozive", potrivit comunicatului. Au mai fost gasite "tinute militare straine si un stoc de munitie si explozivi".

20 ianuarie 2013 10:05
Modifică setările cookies