• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Berezovski i-a scris lui Putin inainte sa moara, afirma partenera fostului oligarh

Berezovski i-a scris lui Putin inainte sa moara, afirma partenera fostului oligarh

Fostul oligarh rus Boris Berezovski, gasit mort la Londra, unde traia in exil, i-a scris lui Vladimir Putin pentru a ii cere iertare, afirma partenera sa intr-un interviu publicat luni, la Moscova, excluzand, in plus, ipoteza unei sinucideri, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Boris Berezovski, considerat o fosta "eminenta gri" a Kremlinului si care a fost nevoit sa paraseasca Rusia dupa ce Putin a ajuns la putere in 2000, a fost gasit mort la 23 martie in baie, prezentand semne ale une aparente spanzurari. Kremlinul a declarat imediat ca Berezovski, un opozant dur in timpul exilului, i-a scris lui Putin implorandu-l sa il ierte si cerandu-i sa se poata intoarce in tara.
 
Potrivit Katerinei Sabirova, in varsta de 23 de ani, pe care fostul miliardar, in varsta de 67 de ani, a frecventat-o in ultimii ani, Berezovski a denuntat cu putere o lovitura, dupa ce a pierdut, in august, in justitia londoneza, un proces intentat fostului sau partener de afaceri Roman Abramovici, caruia ii cerea miliarde de euro. Potrivit acesteia, in acea perioada a vorbit Berezovski despre revenirea sa in Rusia.
 
"A spus ca singura posibilitate de a reveni in Rusia si de a se «reface» era sa ii prezinte scuze lui Putin. Vorbea despre acest lucru ca despre ultima sansa", afirma tanara. "Am vazut manuscrisul, mi l-a citit. Ii cerea iertare si cerea sa poata reveni", adauga ea. Tanara afirma ca scrisoarea ar fi fost expediata in noiembrie.

1 aprilie 2013 13:07
Modifică setările cookies