Berarii germani vor ca puritatea berii lor sa fie recunoscuta de UNESCO |
||
Berarii germani vor sa inscrie in patrimoniul mondial UNESCO imperativul de puritate care limiteaza, inca din secolul al XVI-lea, la patru ingrediente, compozitia berii lor, a anuntat luni federatia producatorilor de bere din Germania, citata de AFP. Acest "decret de puritate a berii" isi are originea in Bavaria, la inceputul secolului al XVI-lea. A fost extins apoi, putin cate putin, pe tot teritoriul german. Decretul limiteaza compozitia berii la patru ingrediente: orz, hamei, apa si drojdie. Chiar daca regula a fost relaxata, majoritatea berarilor germani continua sa isi produca berea folosind doar aceste patru componente. Aproximativ 5.000 de marci diferite de bere nu contin nimic altceva. "Decretul puritatii garanteaza un grad de securitate pentru care suntem invidiati de multe alte ramuri ale industriei agroalimentare", a explicat presedintele federatiei, Hans-Georg Elis. 2 decembrie 2013 15:32 |