• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Porumbei de competitie depistati pozitiv, in Belgia, dintre care unul cu cocaina

Porumbei de competitie depistati pozitiv, in Belgia, dintre care unul cu cocaina

Sase porumbei de competitie din Belgia au fost depistati pozitiv, unul dintre ei fiind gasit dopat cu cocaina, au anuntat, joi, jurnalele Het Belang van Limburg si Gazet van Antwerpen, citate de AFP.

Potrivit surselor citate, dupa o vizita de lucru la laboratorul sud-african "The National Horseracing Authority of Southern Africa", Federatia Columbofila Belgiana a decis sa trimita 20 de esantioane pentru control.

Testele facute in Belgia pe aceleasi esantioane nu au relevat nimic, insa laboratorul sud-african a descoperit urme de produse interzise in sase esantioane. Intr-un esantion s-au gasit urme de cocaina, iar in altul un analgezic si o substanta pentru combaterea febrei. 

Cresterea de porumbei, care are o lunga traditie in Belgia, s-a dezvoltat foarte mult in ultimi ani, odata cu sosirea pe piata a unor colectionari chinezi bogati. In luna mai, unul dintre ei l-a cumparat cu 310.000 de euro pe Bolt, cel mai recent porumbel campion. 

Fenomenul dopajului in competitiile cu porumbei nu este nou: in 2003, fostul campion mondial la ciclism Johan Museeuw a fost gasit vinovat de folosirea unor substante interzise la finalul unei anchete cu privire de trafic de hormoni in agricultura, in ciclism in cursele de cai si cele de porumbei.


25 octombrie 2013 17:30
Modifică setările cookies