• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Basescu, politicienilor maghiari: Oricine poate fi expulzat in plin sejur daca nu respecta legile

Basescu, politicienilor maghiari: Oricine poate fi expulzat in plin sejur daca nu respecta legile

Presedintele Traian Basescu le-a transmis, joi, un mesaj politicienilor maghiari care se anunta in numar mare in Romania in urmatoarele zile, ca "oricine poate fi cu usurinta expulzat in plin sejur de pe teritoriul Romaniei, daca nu respecta legile si Constitutia".

Seful statului i-a averizat pe politicienii maghiari "sa aiba in vedere ca statul roman nu va tolera mesaje care sa contravina Constitutiei Romaniei".
 
El a precizat ca masuri vor fi anuntate vineri de Ministerul de Interne.
 
"Obiectivul nostru este ca oamenii politici maghiari sa nu utilizeze perioadele de campanie electorala pentru a face declaratii care contravin Constitutiei Romaniei, statului de drept si comportamentului unui oaspete pe teritoriul altor tari", a mai spus Traian Basescu.
 
El i-a transmis un mesaj si liderului Jobbik, Vona Gabor: "Sa fie convins domnul presedinte al Jobbik ca ii stim foarte bine activitatea politica".
 
Presedintele Traian Basescu a avut, joi, o sedinta de lucru inclusiv pe tema "problemei maghiare", cu premierul Victor Ponta, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, reprezentantii serviciilor de informatii si ai Ministerului de Externe.

13 martie 2014 18:52
Modifică setările cookies