• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Basescu, despre convocarea CSAT pe tema situatiei din Ucraina: Acest semnal nu trebuie dat, Romania nu e in pericol

Basescu, despre convocarea CSAT pe tema situatiei din Ucraina: “Acest semnal nu trebuie dat, Romania nu e in pericol”

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Gandul Live, referindu-se la solicitarea premierului privind convocarea CSAT pe tema situatiei din Ucraina, ca "acest semnal nu trebuie dat", pentru ca Romania nu este in pericol de a fi atacata.

In legatura cu aceasta solicitare a premierului, presedintele a aratat ca nici alte state din regiune nu si-au convocat structurile de securitate.
 
"Acest semnal nu trebuie dat, pentru ca Romania nu este in pericol de a fi atacata", a subliniat Traian Basescu.
 
El a mentionat ca, zilnic, cel putin o analiza pe situatia din Ucraina, care este "fluida", este primita la cabinet: "Va pot spune cu certitudine, zilnic, cel putin o evaluare privind situatia din Ucraina. Suntem la curent cu tot ce se intampla".
 
Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, dupa o discutie cu ministrii Apararii, de Interne si Externe, ca marti va primi o analiza la zi privind situatia din Ucraina si Moldova si o actualizare a strategiei Romaniei, acte pe care, ca vicepresedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), le va inainta presedintelui pentru a fi discutate in CSAT.
 
El a insistat asupra faptului ca nu exista un pericol actual sau o amenintare directa la adresa Romaniei, dar ca Moldova si Ucraina, state aflate la granita, sunt in stare de pericol, astfel ca autoritatile romane trebuie sa aiba o strategie actualizata.

6 mai 2014 11:58
Modifică setările cookies