• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Barbatii mici de inaltime traiesc mai mult decat ceilalti

Barbatii mici de inaltime traiesc mai mult decat ceilalti

Cercetatorii din Hawaii au aflat ca barbatii mici de inaltime traiesc mai mult decat ceilalti. Secretul sta in numarul de celule si in cantitatea unei gene care protejeaza organismul de boli. Studiul a debutat in anii '60 si este cea mai indelungata si complexa cercetare din lume, in materie de longevitate.
 

O explicatie tine de numarul de celule cu care ne nastem fiecare din noi. Barbatii inalti le folosesc la maximum, in timpul procesului de crestere.

"Daca esti scund, ai o rezerva de celule pe care le poti folosi mai tarziu in cursul vietii", spune medicul Tim Donlon.

Studiile au aratat, totodata, ca barbatii mai mici de inaltime au in organism cantitati mai mari dintr-o gena protectoare, botezata gena longevitatii. Gena FOXO3 creste rezistenta la boli a organismului. Spre exemplu, poate eradica celulele cancerigene, daca detecteaza o inmultire anormala a acestora.

Studiul a debutat in urma cu cinci decenii si a inclus sute de barbati, in special asiatici. Scopul cercetarii este sa gaseasca modalitati pentru cresterea activitatii genei protectoare.

Ce putem face pentru a stimula activitatea genei FOXO3? Sa consumam alimente precum quinoa, cartofi dulci, turmeric si ceai verde. Ajuta si consumul moderat de bere sau vin.


13 mai 2014 19:09
Modifică setările cookies