• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Papa Francisc l-a primit pe Barack Obama la Vatican

Papa Francisc l-a primit pe Barack Obama la Vatican

Papa Francisc l-a primit joi dimineata la Vatican pe presedintele american Barack Obama, aceasta fiind prima intalnire intre cei doi de la alegerea Suvernaului Pontif argentinian in martie 2013, relateaza AFP.

Primul papa care provine din Americi a inaintat catre presedintele Statelor Unite care zambea, dar care parea impresionat, si i-a strans mainile cu putere. Papa avea un aer grav, ca inainte oricaror astfel de intalniri, dar avea o atitudine cordiala.

Ei au pozat pentru fotografi, in picioare, unul langa celalalt, presedintele american, inalt, dominandu-l prin statura sa pe Papa, dupa care s-au asezat la un birou si au inceput sa vorbeasca, amabili. Celor doi li s-au alaturat, dupa aceea, traducatorii lor, un prelat in cazul papei si o femeie purtand o mantie inchisa la culoare in cazul presedintelui.

Anterior, Obama a sosit la Curtea Sf. Damas, unde a fost primit de catre Prefectul Casei Pontificale, monseniorul Georg Gänswein.

Dupa aceea, el i-a salutat pe rand pe gentilomii Sanctitatii Sale, care l-au escortat la etajul al doilea al Palatului Pontifical.

Traversand agale, cum cere traditia, culoarele largi pline de fresce, presedintele american parea impresionat, privind in sus, abia raspunzandu-i monseniorului Gänswein.

Barack Obama, care a fost primit in iulie 2009 de catre Benedict al XVI-lea, urmeaza sa discute cu Papa Francisc despre teme ca lupta impotriva inegalitatilor, crizele importante la nivel mondial si probleme ce tin de societate in Statele Unite.

Ulterior, presedintele american urmeaza sa ii intalneasca pe presedintele italian Giorgio Napolitano si pe premierul Matteo Renzi.
 


27 martie 2014 12:00
Modifică setările cookies