• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Bananele cu coajă comestibilă, create de fermierii japonezi

Bananele cu coajă comestibilă, create de fermierii japonezi

Fermierii japonezi au creat un nou tip de banană a cărei coajă este comestibilă utilizând o tehnică inovatoare de congelare rapidă, informează joi The Telegraph.

Banana Mongee, care poate fi mâncată cu tot cu coajă, a fost creată de Setsuzo Tanaka, director de dezvoltare tehnică în cadrul D&T Farm din prefectura Okayama, situată în vestul Japoniei.
 
Bananele sunt realizate cu ajutorul unei metode ce nu implică utilizarea pesticidelor, numită ''trezire prin îngheţ-dezgheţ'', inspirată din Epoca de Gheaţă, ce presupune menţinerea plantelor la temperaturi de până la minus 60 de grade Celsius urmată de creşterea bruscă a temperaturii până la 26 de grade Celsius.
 
Procesul declanşează o creştere rapidă ce reduce perioada tipică de doi ani de cultivare a unui banan la circa patru luni. Rezultatul obţinut este un fruct care, la prima vedere, pare normal însă este mult mai dulce în comparaţie cu o banană cultivată în mod convenţional şi, în plus, coaja sa este 100% comestibilă.
 
''A fost creată în urma cercetărilor conduse de Setsuzo Tanaka, care a lucrat la aceasta timp îndelungat, fiind un hobby al său'', a explicat Tetsuya Tanaka de la D&T Farm.
 
''Motivul care a stat la baza creării acesteia a fost faptul că el a dorit să mănânce o banană delicioasă şi sigură - oamenii pot consuma coaja pentru că este cultivată în mod organic, fără chimicale'', a adăugat acesta în cadrul unei declaraţii pentru Daily Telegraph.
 
Fructul nu este uşor de găsit. Livrările de Mongee - care înseamnă ''incredibil'' în dialectul Okayama - sunt în prezent limitate la loturi mici, de zece banane, comercializate în fiecare săptămână pe plan local, fiecare fruct fiind vândut cu 648 de yeni (4,20 de lire).

2 februarie 2018 09:56
Modifică setările cookies