• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un avion a aterizat fortat in Apuseni. Pilotul Adrian Iovan si o studenta au murit. Ceilalti 5 raniti, internati la Terapie Intensiva, in Cluj

Un avion a aterizat fortat in Apuseni. Pilotul Adrian Iovan si o studenta au murit. Ceilalti 5 raniti, internati la Terapie Intensiva, in Cluj

UPDATE: O aeronava care a plecat, luni dupa-amiaza, de la Bucuresti spre Oradea, si care avea la bord un echipaj medical, a aterizat fortat la judetul Alba. Adrian Iovan, cel care pilota avionul, si o studenta au murit, au declarat, pentru Mediafax, surse din MAI. Toate cele sapte persoane din avion au fost gasite de un padurar.

O studenta ranita grav in accident a incetat din viata, in ciuda interventiei echipei de prim ajutor care i-a facut manevre de resuscitare fara succes, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.
 
Tanara moarta in urma accidentului aviatic de luni avea 23 de ani, era ofiter-student in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti si facea un stagiu de pregatire la Spitalul Fundeni, informeaza MApN. Aurelia Ion efectua un stagiu de pregatire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tanara s-a implicat voluntar in numeroase activitati pe linie medicala, potrivit MApN.
 
Trupul neinsufletit al pilotului Adrian Iovan a fost scos, in noaptea de luni spre marti, din avionul prabusit in Muntii Apuseni de catre echipe de descarcerare ale ISU Bihor si Cluj, si dus apoi la Institutul de Medicina Legala Cluj, unde a fost transportat si trupul tinerei decedate.
 
Premierul Victor Ponta a anuntat, luni seara, ca persoanele ranite in accidentul de avion de langa Belis au fost gasite.
Medicul sef al UPU Cluj, Adela Golea, a declarat, marti dimineata, ca toate cele cinci persoane ranite in accidentul aviatic de la granita judetelor Alba si Cluj sunt constiente si au fost internate la Terapie Intensiva, nefiind necesar transferul lor in alte orase.
 
Echipa medicala din avionul care a aterizat fortat urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, a declarat, luni, dr. Victor Zota, coordonator de transplant. Echipa care a plecat din Bucuresti, cu avionul, spre Oradea participase la un curs pentru prelevarea de organe organizat la Institutul Clinic Fundeni. Medicii urmau sa participe la Oradea la o astfel de interventie, a mai spus dr. Zota.
 
Potrivit coordonatorului de transplant, echipa medicala era condusa de medicul Radu Zamfir de la Fundeni si formata din doctorii Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius.
 
Accidentul aviatic s-a produs luni dupa-amiaza, in zona localitatii Fantanele din judetul Cluj, in apropierea unui lac de acumulare, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Aeronava a aterizat fortat. Avionul era pilotat de Adrian Iovan, asistat de un copilot.
 
 
La 9 ianuarie 2006, patru persoane - doctorul Liliana Puiu, asistenta Mioara Hauta, pilotul Valentin Stanescu si copilotul Augustin Toma - si-au pierdut viata dupa ce elicopterul care transporta un echipaj SMURD s-a prabusit in apropierea aeroportului din Iasi.

21 ianuarie 2014 11:42
Modifică setările cookies