• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
De la Balcani la Marea Baltica, europenii au parte de o iarna grea. Avertisment de la MAE

De la Balcani la Marea Baltica, europenii au parte de o iarna grea. Avertisment de la MAE

Cel putin 20 de oameni au murit de frig in Serbia, Cehia, Croatia si Polonia, unde temperaturile au coborat sub minus 15 grade. Ministerul Afacerilor Externe ii avertizeaza pe cetatenii romani sa evite calatoriile in Ungaria, Slovenia si Serbia, unde caderile masive de zapada au blocat zeci de sosele.

In Croatia, unde a viscolit doua zile neintrerupt, patru oameni au murit de frig, iar accidentele rutiere s-au tinut lant. Autoritatile au anuntat ca in Zagreb s-a atins un trist record: n-a mai nins atat de mult de 57 de ani. Aeroportul a ramas inchis mai multe ore, iar transportul public din marile orase croate a fost intrerupt din cauza soselelor troienite.

Viscolul si nisoarea au lovit si Serbia, unde aproape 700 de soferi au ramas captivi in masinile lor, pe drumuri inzapezite, iar doua persoane au murit de hipotermie. Premierul Ivica Dacici a mobilizat intregul personal de urgenta pentru operatiunile de salvare.

Si tot acolo o femeie care a ramas inzapezita in drum spre spital a nascut intr-un camion, incremenit pe marginea drumului. Si-a botezat fetita "Alba ca Zapada".

Probleme au fost si in Ungaria. Nu a mai nins, insa vantul a atins viteze de peste 100 de km la ora, viscolind zapada depusa in strat gros de zilele trecute. Pe asemenea vreme, cateva sute de masini au ramas blocate in apropierea granitei cu Romania.

Frigul a cuprins si Polonia si Cehia, unde temperaturile au coborat sub minus 15 grade. Pana acum, 17 persoane au murit inghetate. Situatia nu a revenit la normal nici in Germania. Din cauza ninsorii puternice, pe aeroportul din Frankfurt au fost suspendate ieri toate sosirile, iar in Danemarca cateva zboruri au fost anulate din cauza vantului puternic.
 


10 decembrie 2012 13:07
Modifică setările cookies