• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod galben de precipitatii pentru Moldova si avertizare de ploi pentru sud-estul tarii

Cod galben de precipitatii pentru Moldova si avertizare de ploi pentru sud-estul tarii

ANM emite o atentionare cod galben pentru toate judetele din Moldova, unde pana vineri dimineata se vor inregistra precipitatii care pot ajunge la 25 de litri pe metru patrat si izolat la 50-60 l/mp, cele mai mari cantitati fiind asteptate in nordul Moldovei si in zonele de deal si munte.

In judetele atentionate cu cod galben, Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Galati si Vrancea, pana vineri dimineata se vor inregistrat precipitatii care pot depasi 25 de litri pe metru patrat si izolat 50-60 de litri pe metru patrat. Cele mai mari cantitati sunt de asteptat in nodrul Moldovei, in zonele de deal si munte, precum si, posibil, in Galati si Vaslui, spre Prut. 

O noua avertizare de ploi va fi emisa pentru noaptea de vineri spre sambata, cand precipitatiile vor fi mai consistente in sud-estul tarii, respectiv in sudul Moldovei, Doborogea, Baragan si Oltenia.

In noaptea de joi spre vineri, si in Transilvania, Oltenia si Muntenia se vor putea inregistra, izolat, precipitatii de 30-35 de litri pe metru patrat. 

Meteorologii au precizat ca fenomene de instabilitate atmosferica se vor semnala si in aceasta dupa-amiaza, cu caracter local in majoritatea regiunilor. Cantitati de apa de 30 - 35 de litri pe metru patrat vor fi si in zona Carpatilor Meridionali, in Oltenia, Muntenia si Transilvania.


12 septembrie 2013 12:57
Modifică setările cookies