• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod galben de ninsori si viscol, joi si vineri

Cod galben de ninsori si viscol, joi si vineri

Capitala si 31 de judete din sudul, estul si nordul tarii se vor afla in intervalul joi, ora 18.00 - vineri, ora 20.00, sub cod galben de ninsori si viscol, potrivit unei atentionari emise miercuri de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Atentionarea vizeaza mai intai, in intervalul joi, ora 18.00 - vineri, ora 8.00, Capitala si judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Ilfov, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Bacau si Vaslui.
 
Astfel, potrivit meteorologilor, incepand de joi seara, in sudul si sud-estul tarii vor fi precipitatii insemnate cantitativ, local peste 25 de litri pe metru patrat, predominant sub forma de ploaie in jumatatea de sud a Munteniei si in Dobrogea, mixte in primele ore si apoi ninsoare in sudul Banatului, Oltenia si nordul Munteniei. Pe arii restranse, se va semnala polei.
 
In toate aceste regiuni, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 de kilometri pe ora. In judetele din jumatatea de sud a Moldovei, in zona Carpatilor de Curbura si a Muntilor Bucegi va ninge, vantul va depasi la rafala 70 de kilometri pe ora si va fi viscol, in special in a doua parte a noptii de joi spre vineri.

23 ianuarie 2013 19:00
Modifică setările cookies