• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Autoritatea Naţională Palestiniană și-a rechemat ambasadorul de la București, în contextul scandalului mutării ambasadei la Ierusalim

Autoritatea Naţională Palestiniană și-a rechemat ambasadorul de la București, în contextul scandalului mutării ambasadei la Ierusalim

Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP) cu sediul la Ramallah, în Cisiordania ocupată, a anunţat miercuri că şi-a rechemat ambasadorii pentru 'consultări' din patru ţări membre ale UE, state care şi-au trimis reprezentanţii la ceremonia organizată de Israel cu ocazia deschiderii Ambasadei SUA la Ierusalim, informează France Presse, preluată de Agerpres.

Cele patru ţări sunt Austria, Ungaria, Republica Cehă şi România, a indicat Ministerul de Externe al ANP.
 
Reprezentanţi ai acestor ţări au luat parte duminică la o ceremonie cu delegaţia americană la Ministerul de Externe israelian, în ajunul inaugurării Ambasadei SUA la Ierusalim. Astfel, potrivit dpa, cele patru state s-au distanţat de majoritatea statelor membre ale UE care au ales să nu-şi trimită reprezentanţii la această ceremonie israeliană.
 
UE a respins recunoaşterea de către preşedintele american Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului şi decizia liderului de la Casa Albă de a transfera Ambasada SUA din Tel Aviv la Ierusalim, o iniţiativă ce a suscitat indignarea palestinienilor.
 
Palestinienii văd în acest demers o negare a revendicării lor asupra Ierusalimului de Est, pe care îl doresc capitală a statului la care aspiră.
 
Conducerea palestiniană a suspendat contactele cu oficialii americani după anunţul făcut de Donald Trump pe 6 decembrie privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului.

16 mai 2018 15:24
Modifică setările cookies