• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Autodiagnosticarea pe Wikipedia: 90% dintre termenii medicali, lipsiti de acuratete

Autodiagnosticarea pe Wikipedia: 90% dintre termenii medicali, lipsiti de acuratete

Autodiagnosticarea cu ajutorul site-ului Wikipedia este o idee neinspirata, afirma cercetatorii de la Universitatea Campbell din Statele Unite, potrivit carora 90% dintre termenii medicali publicati in celebra enciclopedie online sunt lipsiti de acuratete, informeaza dailymail.co.uk.

Cautarile efectuate de internauti pe acest site cu scopul de a gasi de unii singuri, fara sa consulte un medic, explicatii pentru simptomele lor reprezinta o idee neinspirata, spun savantii americani, intrucat 90% din explicatiile termenilor medicali contin erori. 

Acest lucru este o consecinta a faptului ca site-ul Wikipedia, spre deosebire de enciclopediile traditionale, permite internautilor sa creeze, sa stearga si sa editeze explicatiile pentru diversi termeni, contribuind astfel la cresterea riscului de aparitie a unor erori.

Totodata, companiile producatoare de medicamente au fost acuzate ca au sters paginile referitoare la efectele secundare ale produselor pe care le comercializeaza. 

Robert Hasty, coordonatorul acestui studiu, a declarat: "Cea mai buna sursa pentru o diagnosticare corecta este consultarea unui medic, care poate sa tina cont de istoricul medical al pacientului si de alti factori pentru a determina cel mai bun tratament".


27 mai 2014 18:44
Modifică setările cookies