• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Australienii au pierdut 17,3 mld. dolari la jocuri de noroc si pariuri sportive, intr-un singur an

Australienii au pierdut 17,3 mld. dolari la jocuri de noroc si pariuri sportive, intr-un singur an

Australienii au pierdut, in exercitiul financiar 2014-2015, 17,3 miliarde de dolari SUA (22,7 miliarde de dolari australieni) la curse, jocuri de noroc si pariuri sportive, in crestere cu 7,7% comparativ cu exercitiul precedent, arata datele furnizate de Australian Gambling Statistics, citate de DPA.

Mai mult de jumatate din pierderile totale, 8,85 miliarde de dolari, s-au datorat aparatelor de poker, insa pierderile de pe urma pariurilor sportive s-au majorat crescut cu 30%, pana la 625 milioane de dolari, ca urmare a cresterii campaniilor publicitare.

"Guvernul federal are puterea de a incepe sa solutioneze aceasta problema, imediat ce va incepe sesiunea parlamentara, si va putea fi introdus un prag maxim de un dolar pentru fiecare pariu", a declarat parlamentarul australian Andrew Wilkie.

In schimb, Matthew Tripp, directorul CrownBet, una dintre cele mai mari platforme de pariuri din Australia, sustine ca jocurile de noroc online si pariurile sportive au crescut, fiind sustinute de un cadru de reglementare care precizeaza unde si cum poate fi facuta publicitate, iar o interzicere a mesajelor publicitare este o idee periculoasa.

"Daca publicitatea va fi interzisa in intregime, atunci o mare parte din banii din industria jocurilor de noroc se vor indrepta spre un mediu lipsit de reglementari", a declarat Matthew Tripp.

23 august 2016 13:42
Modifică setările cookies