• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Australia suspenda din nou cautarile avionului disparut in Oceanul Indian, din cauza conditiilor meteorologice

Australia suspenda din nou cautarile avionului disparut in Oceanul Indian, din cauza conditiilor meteorologice

Cautarile unor fragmente ale avionului care efectua zborul MH370 in sudul Oceanului Indian, unde s-a prabusit pe 8 martie, au fost suspendate joi, pentru a doua oara saptamana aceasta, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, a anuntat Australia, care conduce operatiunile.

"Toate avioanele revin la Perth (unul dintre cele mai importante orase de pe coasta de vest a Australiei), iar navele parasesc zona de cautare", a anuntat Autoritatea australiana pentru Securitate Maritima (AMSA), scrie AFP.
 
Sase avioane militare australiene, chineze, japoneze si americane se aflau in misiune, impreuna cu alte cinci avioane civile, scrutand zonele de cautare, la cateva mii de kilometri sud-vest departare de Perth. De asemenea, cinci nave au fost chemate din zona.
 
Malaezia a anuntat miercuri ca imagini inregistrate de catre un satelit Airbus Defence and Space releva prezenta a 122 de obiecte care pleteau intr-un perimetru de 400 kilometri patrati, in sudul Oceanului Indian, in zona de cautare stabilita de tarile angajate.
 
In imagini inregistrate prin satelit, comunicate anterior de catre Australia, China si Franta, apareau de asemenea obiecte care pluteau in aceasta zona, unele cu o lungime de mai multi metri.
 
Deoarece nu au putut sa fie recuperate si identificate, este imposibil sa se spuna daca aceste obiecte sunt fragmente din avionul de tip Beoing 777, care a disparut pe 8 martie cu 239 de persoane la bord, in timp ce efectua o legatura Kuala Lumpur-Beijing.

27 martie 2014 08:18
Modifică setările cookies