• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Nelson Mandela a fost inmormantat la Qunu

Nelson Mandela a fost inmormantat la Qunu

UPDATE: Nelson Mandela a fost inmormantat cu onoruri militare duminica, in prezenta rudelor sale, pe proprietatea familiei de la Qunu (sud), satul in care fostul presedinte sud-african si-a petrecut copilaria, relateaza AFP.

Presedintele sud-african Jacob Zuma s-a ridicat in picioare in momentul in care sicriul ilustrului sau predecesor a fost coborat in mormant. Vaduva Graça Machel si fosta sotie a fostului lider, Winnie Mandela, au ramas asezate, intr-un cort alb instalat cu ocazia ceremoniei.
 
Elicoptere militare si avioane de lupta au survolat locul unde s-au desfasurat ceremoniile, pe timpul inhumarii, si au fost trase salve de tun.
 
Camerele de luat vederi ale televiziunilor, care au urmarit duminica dimineata, de la cateva sute de metri distanta, ultimul omagiu adus eroului luptei impotriva apartheidului, au putut sa filmeze sicriul pana in momentul in care acesta a fost adus in mijlocul rudelor.
 
Potrivit dorintei familiei, ele au fost indreptate in alte directii pe timpul inhumarii, cand a avut loc survolarea cu elicoptere si avioane militare. Camerele au revenit cateva secunde mai tarziu asupra locului, gol de aceasta data, pe care se aflase anterior sicriul primului presedinte de culoare al tarii.
 
Transmisiunile au fost intrerupte, dupa aceea. Urmau rituri religioase si traditionale, in prezenta celor 450 de invitati selectati sa participe la aceste ceremonialuri.

15 decembrie 2013 13:30
Modifică setările cookies