• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Atentatul dejucat din trenul Amsterdam - Paris. Motivatiile teroristului inarmat pana in dinti

Atentatul dejucat din trenul Amsterdam - Paris. Motivatiile teroristului inarmat pana in dinti

Presedintele francez  i-a primit luni dimineata la Palatul Elysee pe cei trei americani si pe britanicul care au dejucat atacul armat de vineri, de la bordul trenului Amsterdam-Paris. Americanii pareau un pic stanjeniti de interesul jurnalistilor si faima dobandita peste noapte. Celor patru le-a fost inmanata Legiunea de Onoare, cea mai inalta distinctie a statului de francez.

Dupa atentatul dejucat din trenul de mare viteza Amsterdam - Paris, anchetatorii incearca sa afle motivatiile teroristului inarmat pana in dinti, care a fost imobilizat de trei pasageri americani cu ajutorul unui britanic.

Agresorul era cunoscut de serviciile secrete spaniole ca un simpatizant al islamismului radical. In pofida evidentelor, in primele declaratii facute anchetatorilor, marocanul neaga intentia terorista, sustinand ca a vrut doar sa comita un jaf.

Americanul Spencer Stone, omul care a avut cel mai important rol in imobilizarea teroristului, a parasit, aseara, clinca din Lille unde a fost operat, cu succes, la mana. Tanarul de 23 de ani, cu o statura impunatoare, le-a zambit reporterilor, dar n-a facut nicio declaratie.

Pasagerii trenului sunt constienti ca o baie de sange a fost evitata in mod miraculos.

Marocanul Ayoub El Khazzani, care va implini in curand 26 de ani, banuit ca a aderat la islamismul radical, a locuit in Franta si Spania inante de a se muta in Belgia, de unde probabil a achizitionat si armele. Potrivit serviciilor de informatii, a fost implicat in traficul de droguri, iar recent a calatorit in Siria.


24 august 2015 13:07
Modifică setările cookies