• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Atentate la Paris. Cine sunt cei cinci atacatori identificati pana acum

Atentate la Paris. Cine sunt cei cinci atacatori identificati pana acum

Sapte atacatori au murit in atacurile teroriste comise vineri noaptea la Paris si soldate cu 129 de morti si cel putin 350 de raniti, potrivit celui mai recent bilant. 

Politia franceza a identificat cinci dintre ei, pe baza amprentelor digitale, potrivit DPA.

Omar Ismail Mostefai - un francez de 29 de ani, nascut in suburbia pariziana Courcouronnes si care s-a aflat printre atacatorii de la sala de spectacole Bataclan. Era cunoscut de politie pentru infractiuni pentru care a primit opt condamnari intre 2004 si 2010, dar nu a fost niciodata incarcerat. S-a aflat in atentia politiei incepand din 2010 pentru radicalizare, dar nu fusese implicat in cazuri legate de retele teroriste. Postul France Info a relatat ca el s-a aflat in Siria la sfarsitul anului 2013.   

Ibrahim (sau Brahim) Abdeslam - un francez (31 de ani), a trait in cartierul Molenbeek din Bruxelles, s-a aruncat in aer la restaurantul Comptoir de pe bulevardul Voltaire din Paris. Era prieten cu Abdelhamid Abaaoud, cetatean belgian care se afla in prezent in Siria si care este presupusul "creier" al unor atentate dejucate de politie in ianuarie la Verviers, in estul Belgiei. Se crede ca Abaaoud s-ar afla si in spatele atentatelor din Paris.

Bilal Hadfi - un francez de 20 de ani care a trait in Belgia si s-a aruncat in aer vineri noaptea langa Stade de France. Exista relatari conform carora el s-a aflat in Siria, unde a aderat la gruparea jihadista Statul Islamic.  

Samy Amimour - un francez de 28 de ani nascut la Paris, care s-a aflat printre atacatorii de la sala de spectacole Bataclan. El era cunoscut autoritatilor pentru legaturile cu terorismul si a incercat sa ajunga in Yemen. Pe numele sau a fost emis un mandat de arestare international in 2013. Familia sa a declarat pentru agentia France Presse ca in urma cu cateva saptamani el se afla in Siria, dupa ce se radicalizase in Franta.

Ahmad al-Mohammad - cetatean sirian (25 de ani) al carui pasaport a fost gasit langa cadavrul unui atacator de la sala de spectacole Bataclan. Amprentele sale digitale se potrivesc celor ale unui barbat inregistrat in Grecia dupa ce a intrat in aceasta tara folosind pasaportul respectiv. Autenticitatea pasaportului inca nu a fost confirmata. 


16 noiembrie 2015 14:39
Modifică setările cookies