• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Atacuri cu bomba impotriva unui minister si a partidului de guvernamant din Turcia

Atacuri cu bomba impotriva unui minister si a partidului de guvernamant din Turcia

Doua atacuri cu bomba au vizat simultan, marti seara, la Ankara o cladire a Ministerului Justitiei si sediul partidului islamist conservator aflat la putere, a anuntat ministrul turc al hjustitiei, Sadullah Ergin, citat de AFP. 

Doua grenade ofensive au explodat cu putin timp inainte de ora 21.00 in fata intrarii intr-o cladire anexa a Ministerului Justitiei, a afirmat Ergin.  "Sotia unui membru al personalului a fost ranita usor, dar totul este bine, ea a iesit din spital", a declarat ministrul. 

Cel de-al doilea atac a avut ca tinta, cu un lansator de rachete, sediul Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP) al premierului Recep Tayyip Erdogan, a adaugat el.  Ministrul nu a mentionat posibile piste, dar a subliniat ca Turcia traieste "momente importante" si ca acestea sunt propice tentativelor de "sabotaj". 

Dublul atentat are loc in timp ce liderul rebelilor kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Abdullah Öcalan, aflat in inchisoare, urmeaza sa anunte, joi, cu ocazia noului an kurd, o incetare a focului unilaterala, perceputa drept un pas important in discutiile incepute in decembrie cu Ankara.


20 martie 2013 09:23
Modifică setările cookies