• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Armata nord-coreeana a primit aprobarea pentru lovituri nucleare impotriva SUA

Armata nord-coreeana a primit aprobarea pentru lovituri nucleare impotriva SUA

Armata nord-coreeana a anuntat joi ca a primit aprobarea finala pentru a declansa operatiuni militare impotriva Statelor Unite, inclusiv eventuale lovituri nucleare, relateaza AFP.

Intr-un comunicat citat de agentia de presa oficiala nord-coreeana KCNA, primit la Seul, Statul Major General al armatei declara ca informeaza in mod oficial Washingtonul ca amenintarile americane vor fi "zdrobite" prin "mijloace de lovire nucleara". 

"Operatiunea nemiloasa a fortelor armate revolutionare (nord-coreene) in acest sens a fost definitiv examinata si ratificata", afirma armata.

"Momentul exploziei se apropie repede", se adauga in comunicat, care ofera asigurari ca un razboi ar putea avea loc in Peninsula Coreea inca de "astazi" (joi) sau "maine" (vineri). 

Armata apreciaza ca responsabilitatea actualei crize "revine in intregime" Statelor Unite, evocand participarea unor bombardiere americane de tip B-52, capabile sa transporte bombe nucleare, si a unor bombardiere "invizibile" de tip B-2 la manevre militare comune cu Coreea de Sud, care se desfasoara in prezent.


4 aprilie 2013 09:08
Modifică setările cookies