• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Armata nigeriana a salvat aproape 300 de fete si femei dintr-un fief al ISWAP, fosta Boko Haram

Armata nigeriana a salvat aproape 300 de fete si femei dintr-un fief al ISWAP, fosta Boko Haram

Armata nigeriana a anuntat marti pe Twitter ca a salvat 200 de fete si 93 de femei dintr-un fief al gruparii teroriste Provincia Africa de Vest a Statului Islamic (ISWAP) din padurea Sambisa, in nord-estul Nigeriei, relateaza CNN.

Armata nigeriana nu a putut confirma daca unele dintre fetele salvate fac parte din grupul de eleve rapite acum un an la Chibok.
 
Doua sute nouasprezece eleve din Chibok, o localitate din statul nigerian Borno, au fost rapite la 14 aprilie 2014 de militanti ai ISWAP, fosta Boko Haram ("Educatia occidentala este interzisa").
 
Porivit Amnesty International, ISWAP a rapit cel putin 2.000 de femei si fete de la inceputul anului trecut.
 
Totodata, armata nigeriana a anuntat ca capturat si distrus trei tabere teroriste.
 
ISWAP a suferit pierderi repetate in ultimele saptamani. Nigeria, Niger, Ciad, Camerun si Benin, care au format o coalitie regionala, si-au intensificat actiunile militare impotriva ISWAP, cu scopul de a relua controlul asupra teritoriilor cucerite de aceasta grupare terorista afiliata organizatiei extremiste sunnite Stat Islamic.
 
Potrivit ministrului de Interne al Nigerului, Hassoumi Massoudou, "156 de teroristi" au fost ucisi, marti, in urma unei operatiuni impotriva unei pozitii a ISWAP de pe lacul Ciad.

29 aprilie 2015 07:21
Modifică setările cookies