• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Argo , de Ben Affleck, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film

"Argo", de Ben Affleck, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film

Lungmetrajul "Argo", de Ben Affleck, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gala de decernare a acestor distinctii, care a avut loc la Los Angeles, eveniment transmis in direct de HBO Romania.

Cea care a prezentat cea mai importanta categorie a premiilor Oscar, "cel mai bun film", a fost chiar prima doamna a Americii, Michelle Obama, cu ajutorul veteranului actor Jack Nicholson. De la Casa Alba, Michelle Obama a anuntat titlul lungmetrajului premiat cu Oscar anul acesta, "Argo", in regia lui Ben Affleck.
 
Anul acesta, la categoria "cel mai bun film" au mai fost nominalizate "Amour", de Michel Haneke, "Django Unchained", de Quentin Tarantino, "Zero Dark Thirty", de Kathryn Bigelow, "Lincoln", de Steven Spielberg, "Les Miserables", de Tom Hooper, "Life of Pi", de Ang Lee, "Silver Linings Playbook", de David O. Russell, si "Beasts of the Southern Wild", de Benh Zeitlin.
 
Cu sapte nominalizari la Oscar, thrillerul "Argo" prezinta rocambolesca misiune de salvare a unor diplomati americani in timpul Revolutiei iraniene din 1979. Anterior, filmul a castigat toate premiile importante din sezonul hollywoodian din acest an - Globul de Aur si premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (SAG), Sindicatul producatorilor americani (PGA), Sindicatul regizorilor americani (DGA) si Sindicatul scenaristilor americani (WGA) -, dar si prestigiosul trofeu britanic BAFTA si premiul César.
 
In afara de premiul pentru cel mai bun film, "Argo" a mai fost recompensat cu trofeul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat si cel mai bun montaj.
 
Cea de-a 85-a gala a premiilor Oscar a avut loc duminica noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

25 februarie 2013 07:28
Modifică setările cookies