• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Aproximativ 50 de persoane au fost ranite in confruntari violente la Berna

Aproximativ 50 de persoane au fost ranite in confruntari violente la Berna

Aproximativ 50 de persoane, intre care 20 de politisti, au fost ranite in noaptea de sambata spre duminica la Berna, in cadrul manifestatei "Tanz dich frei" (Elibereaza-te prin dans), o sarbatoare techno care a degenerat, potrivit politiei locale, citate de AFP.

Aceasta manifestatie, care se afla la a treia editie, a reunit aproximativ 10.000 de persoane care au raspuns unui apel al unei organizatii anonime pe Facebook de a cere mai mult spatiu si libertate pentru viata nocturna.
 
Potrivit politiei, fortele de ordine s-au confruntat cu "un potential de violenta masiv". In cursul acestei nopti agitate, au fost retinute 61 de persoane, dintre care 54 de barbati si sapte femei. Noua dintre persoanele retinute sunt minore.
 
Pagubele au fost estimate la cateva sute de mii de franci elvetieni. Aproximativ 70 de vitrine au fost sparte si cateva magazine au fost jefuite.
 
Manifestatia a demarat cu cateva sute de persoane, sambata seara, si a ajuns la 10.000 de persoane in cateva ore, potrivit estimarilor politiei.

27 mai 2013 10:17
Modifică setările cookies