• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Aproximativ 50 de mecanici de locomotiva cer oprirea privatizarii CFR Marfa, in fata Ministerului Transporturilor

Aproximativ 50 de mecanici de locomotiva cer oprirea privatizarii CFR Marfa, in fata Ministerului Transporturilor

Aproximativ 50 de sindicalisti de la Federatia Mecanicilor de Locomotiva picheteaza, marti, sediul Ministerului Transporturilor, cerand oprirea procedurii de privatizare a CFR Marfa.

Sindicalistii sustin ca suma pentru care ar urma sa fie vanduta compania CFR Marfa este foarte mica si cer ca vanzarea sa se faca la valoarea de piata, adica peste un miliard de euro.
 
Federatia Mecanicilor de Locomotiva reclama ca, saptamana trecuta, anumite active ale CFR Marfa, in valoare de 63.803.393 de lei, au fost transferate catre Societatea de Administrare Active Feroviare, dar si faptul ca s-a decis stergerera datoriilor societatii catre bugetul de stat, de peste 1,5 miliarde de lei.
 
"Aceste doua interventii intreprinse de conducerea Ministerului Transporturilor au dus in prima faza la diminuarea capitalului social al societatii, iar in a doua faza la majorarea sa cu sume importante (de peste 1,5 miliarde lei), lucru din care rezulta ca valoarea societatii supusa privatizarii acum, stabilita la 180 de milioane de euro, nu mai reprezinta realitatea", a declarat luni presedintele federatiei, Iulian Mantescu.
 
Sindicalistii sunt nemultumiti si de faptul ca pe parcursul procedurii de privatizare nu a existat un dialog social real, partenerii sociali nefiind consultati nici cand s-a intocmit dosarul, nici cand s-a stabilit caietul de sarcini.
 
Mantescu a mai spus ca in urma privatizarii se estimeaza ca 40 - 50 la suta dintre cei aproape 11.000 de salariati de la CFR Marfa vor fi disponiblizati, insa astfel de masuri sunt analizate si in cazul SN CFR SA si CFR Calatori.

18 iunie 2013 12:10
Modifică setările cookies