• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Aproximativ 30 de firme americane desfasoara activitati de spionaj in Germania

Aproximativ 30 de firme americane desfasoara activitati de spionaj in Germania

Aproximativ 30 de firme americane desfasoara activitati de spionaj in Germania, ajutand la analizarea interceptarilor sau coordonarea misiunilor agentilor secreti, scrie saptamanalul german Stern, relateaza AFP.

Totodata, acestea ajuta in antrenamentul militarilor in tehnici de spionaj.  Ele participa, probabil, la coordonarea misiunilor avioanelor fara pilot de lupta care opereaza in Africa, din orasul Stuttgart (sud-vest), unde se afla sediul Comandamentului Statelor Unite pentru Africa (AFRICOM), adauga revista. 

Saptamanalul german afirma ca isi bazeaza cercetarile atat pe titulatura unor posturi vacante in aceste firme, publicate uneori pe Internet, cat si pe profiluri ale salariatilor si contracte incheiate intre aceste companii si autoritatile americane, pe care Stern precizeaza ca le cunoaste in parte. 

Intre acestea 30, Stern citeaza Booz Allen Hamilton si Incadence Strategic Solutions. De asemenea, alte aproximativ 60 asigura o sustinere mai tehnica, activand in domeniul tehnologiei informatiei sau securizand cladiri, mai scrie Stern.


30 octombrie 2013 17:50
Modifică setările cookies