• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Aplicatie pentru iPhone, care va facilita rugaciunile musulmanilor in timpul zborului

Aplicatie pentru iPhone, care va facilita rugaciunile musulmanilor in timpul zborului

O aplicatie pentru iPhone promite sa rezolve o problema care preocupa milioane de musulmani, si anume sa stie cand si in ce directie sa faca rugaciunea islamica in timp ce se afla la o altitudine de 10.000 de metri, relateaza AFP.

In urma inregistrarii detaliilor despre zbor, App trimite o alerta in care anunta la ce ora trebuie facute cele cinci rugaciuni zilnice si indica directia orasului Mecca, spre care musulmanii trebuie sa se indrepte in timp ce se roaga.
 
Aplicatia, numita "Crescent Trips", va fi oferita gratuit cateva luni de "Crescentrating", o companie din Singapore specializata in turism halal, a precizat marti directorul sau general, Fazal Bahardeen.
 
"Turistul musulman reprezinta, probabil, in zile noastre piata cel mai putin exploatata din intreaga industrie a turismului", a explicat directorul de operatiuni al Crescentrating, Dany Bolduc.
 
Piata turistica islamica inregistreaza un nivel de crestere mai mare comparativ cu alte segmente. Aceasta ar urma sa ajunga la 192 de miliarde de dolari americani pana la orizontul lui 2020, fata de 126 de miliarde de dolari americani in 2011, potrivit unui studiu publicat de Crescentrating si DinarStandard, o companie americana.

13 august 2013 15:27
Modifică setările cookies