• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Apelul Papei catre Mafie: Nu mai distrugeti vietile oamenilor si caiti-va!

Apelul Papei catre Mafie: Nu mai distrugeti vietile oamenilor si caiti-va!

Papa Francisc a luat cuvantul impotriva organizatiilor mafiote, care exploateaza si inrobesc oamenii. Suveranul le-a cerut acestora sa se caiasca, transmite Reuters, citat de Business Insider.

Papa Francisc a luat cuvantul in Piata Sf. Petru, unde a adus pentru prima oara in discutie aceasta problema, de cand a preluat functia, in urma cu doua luni.
 
Numarul crimelor la nivel inalt s-a mai redus din anii ’90, dar restul activitatilor ilegale, ca prostitutia, santajul si traficul de droguri au inca o influenta importanta asupra economiei din Italia. Principalele grupari din tara, Cosa Nostra siciliana, 'Ndrangheta din Calabria si Camorra din Napoli au profituri anuale comune de 116 miliarde de euro, potrivit Natiunilor Unite. Adica mai mult decat cea mai mare companie din tara, gigantul petrolier Eni.
 
Suveranul a amintit si de cazul preotului sicilian care s-a declarat impotriva mafiei, Giuseppe Puglisi, care a fost impuscat mortal in 1993, in afara casei sale din Palermo si care a fost beatificat sambata.
 
Gandurile mele sunt alaturi de femeile, barbatii si copiii aflati in suferinta, exploatati de multi mafioti care ii inrobesc, folosindu-se de prostitutie si alte presiuni sociale. Nu pot face asta, nu-i putem face sclavi pe fratii nostri si trebuie sa ne rugam Domnului pentru ca acesti mafioti sa se intoarca la Dumnezeu”, a spus Francisc.

28 mai 2013 12:43
Modifică setările cookies