• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Crin Antonescu si-a prezentat demisia de la conducerea PNL. Tariceanu, dat afara de la sedinta de partid

Crin Antonescu si-a prezentat demisia de la conducerea PNL. Tariceanu, dat afara de la sedinta de partid

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a prezentat demisia din fruntea partidului in cadrul sedintei Biroului Politic National, precizand ca decizia sa este irevocabila si unilaterala, dupa ce mai multi lideri i-au sugerat sa renunte la acest demers, au precizat surse liberale, citate de Mediafax.

Antonescu a facut anuntul demisiei in cadrul sedintei BPN, dupa ce a fost aprobata propunerea sa ca europarlamentarii liberali sa se afilieze PPE.
 
O serie de lideri din BPN i-au sugerat sa renunte la aceasta decizie, insa Antonescu a precizat ca decizia sa este irevocabila si unilaterala. De asemenea, BPN a convocat Delegatia Permanenta a PNL care va stabili data congresului extraordinar.

Crin Antonescu a declarat, in mai multe randuri, ca daca PNL obtine mai putin de 20% la europarlamentare va demisiona de la sefia partidului.

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a anuntat, luni, ca a demisionat din aceasta calitate, precum si din cea de membru al BPN.

Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu a iesit, luni dupa-amiaza, din sedinta liderilor PNL, mentionand ca BPN al PNL a votat o propunere a lui Ludovic Orban, care a sustinut ca fostul premier liberal nu mai este, acum, membru in PNL.

Delegatia Permanenta a PNL a votat luni cu majoritate de voturi pentru scoaterea lui Calin Popescu Tariceanu din sala de sedinte a reuniunii, propunerea venind din partea lui Ludovic Orban ca urmare a obiectiilor ridicate de Mircea Ionescu Quintus.

Tariceanu a venit la reuniunea Delegatiei Permanente insotit de Radu Stroe, Daniel Chitoiu si Andrei Gerea. In urma obiectiilor ridicate de presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, privitoare la participarea lui Tariceanu la sedinta, deputatul PNL Ludovic Orban a solicitat vot pentru scoaterea lui Tariceanu din sala.

Majoritatea au fost in favoarea propunerii lui Orban, iar fostul presedinte al PNL a intrunit doar patru sau cinci voturi "pentru". Tariceanu a spus, cand a iesit, ca PNL ar trebui sa analizeze rezultatul votului de duminica.
 


26 mai 2014 15:20
Modifică setările cookies