• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Angelina Jolie dezvaluie ca a suferit o dubla mastectomie, pentru a nu se imbolnavi de cancer

Angelina Jolie dezvaluie ca a suferit o dubla mastectomie, pentru a nu se imbolnavi de cancer

Angelina Jolie a dezvaluit, marti, ca a suferit o dubla mastectomie pentru a preveni un risc de cancer, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

Intr-un articol intitulat "Optiunea mea medicala", publicat in New York Times, actrita americana a scris ca a suferit aceasta operatie deoarece poarta o gena "defectuoasa" care ii creste riscul de cancer ovarian si de san.
 
Potrivit actritei in varsta de 37 de ani, care este partenera de viata a lui Brad Pitt, medicii i-au spus ca prezinta un risc de 87% sa dezvolte cancer mamar si un risc de 50% pentru cancer ovarian, din cauza acestei gene (BRCA1).
 
Mama Angelinei Jolie a murit la varsta de 56 de ani, in urma unui cancer. "Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape zece ani si a murit la 56 de ani. A rezistat destul ca sa isi cunoasca primul nepot si sa il tina in brate. Dar restul copiilor mei nu vor avea sansa de a o cunoaste si de a afla ce fiinta plina de gratie era", isi incepe actrita editorialul in The New York Times.
 
"Cand am aflat care este situatia, am decis sa iau masuri pentru a minimaliza riscurile cat se poate de mult", a mai scris artista, completand: "am decis sa fac o dubla mastectomie, preventiv". "Am inceput cu sanii, deoarece riscul de cancer la san este mai mare decat cel de cancer ovarian, iar operatia este mai complexa", a mai scris vedeta, precizand ca, dupa aceasta procedura complexa, care a durat trei luni, riscul de a dezvolta cancer mamar a scazut la 5%.
 
"Sunt norocoasa ca am un partener de viata, Brad Pitt, care ma iubeste si ma sprijina. Deci, oricine are o sotie sau o iubita care trece prin asa ceva, sa stiti ca sunteti o parte importanta a acestui proces de trranzitie. Brad a fost la Pink Lotus Breast Center, unde am fost tratata, tot timpul cat au durat operatiile. Am reusit sa gasim momente in care sa radem impreuna. Stiam ca acesta este cel mai bun lucru pe care putem sa-l facem pentru familia noastra si ca ne va apropia mai mult. Si asa s-a intamplat", a scris Angelina Jolie.
 
Cei doi au impreuna sase copii, trei dintre ei fiind adoptati. "Pot sa le spun copiilor mei ca nu mai au niciun motiv sa se teama ca ma vor pierde din cauza cancerului la san", a adaugat ea.
 
"Am ales sa-mi fac publica povestea pentru ca sunt atatea femei care nu stiu ca ar putea fi bolnave de cancer. Sper ca si ele sa poata sa se testeze genetic si, daca afla ca prezinta un risc ridicat, vor sti si ele ca au alternative mari", a explicat Angelina Jolie demersul ei.

14 mai 2013 08:49
Modifică setările cookies