• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Angelina Jolie a primit un titlu onorific din partea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii

Angelina Jolie a primit un titlu onorific din partea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii

Actrita Angelina Jolie a primit, vineri, un titlu onorific din partea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, pentru implicarea sa in domeniul caritabil privind agresiunile sexuale in zonele de razboi si pentru serviciile aduse politicii externe a Marii Britanii, informeaza Reuters.

Angelina Jolie, in varsta de 39 de ani, a primit titlul onorific de "dame" in cadrul unei ceremonii private desfasurate vineri la palatul Buckingham din Londra, in semn de recunostinta pentru campaniile sale umanitare legate de agresiunile sexuale in zonele de conflict si pentru serviciile aduse politicii externe a Marii Britanii.
 
Regina i-a o ferit vedetei americane, care este trimis special pe langa Inaltul Conmisariat pentru Refugiati al Natiunilor Unite (UNHCR), insemnele titlului onorific Dame Grand Cross of the Most Distinguished Order of St Michael and St George.
 
Ceremonia a avut loc in sala 1844, numita dupa anul in care tarul Nicolae I al Rusiei a efectuat o vizita de stat la Londra. Jolie a purtat un costum gri pal, a dat mana cu regina si au schimbat cateva cuvinte.
 
Angelina Jolie a fondat in 2012, alaturi de fostul ministru de externe britanic William Hague, Initiativa pentru Prevenirea Violentei Sexuale, iar conferirea acestui titlul onorific a fost anuntata in luna iunie, cand actrita a prezidat un summit pentru incetarea violentelor sexuale, organizat la Londra.
 
Actrita americana se numara printre cele 1.149 de persoane care vor fi premiate anul acesta pentru contributia lor la dezvoltarea societatii britanice.
 
Angelina Jolie nu este cetatean britanic si din aceasta cauza nu poate folosi expresia "dame" in mod oficial, iar titlul i-a fost oferit in mod onorific.
 
Angelina Jolie, care a castigat premiul Oscar pentru rol secundar, in 2000, cu rolul din "Tinerete furata/ Girl, Interrupted", a fost nominalizata pentru a doua oara la premiile Oscar in februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood. Angelina Jolie a devenit celebra gratie rolului principal din franciza "Lara Croft" si a jucat in multe productii cu succes la public, precum "Domnul si doamna Smith", "Speranta moare ultima/ A Mighty Heart", "Gia", "Dispari in 60 de secunde", "Alexandru", "Beowulf", "Wanted" si "Kung Fu Panda". Ea a debutat ca regizor in 2011, cu lungmetrajul "In the Land of Blood and Honey", nominalizat la Globurile de Aur din 2012, la categoria "cel mai bun film strain".

10 octombrie 2014 08:21
Modifică setările cookies