• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Angajatii Turkish Airlines intra in greva, incepand de miercuri

Angajatii Turkish Airlines intra in greva, incepand de miercuri

Salariatii companiei aeriene Turkish Airlines (THY) vor intra miercuri in greva, la cererea sindicatului, pentru a denunta refuzul conducerii de a-i reintegra pe angajatii concediati dupa greva din urma cu un an, relateaza AFP.

Potrivit unui comunicat al singurului sindicat turc din sectorul aerian, Hava-Is, publicat mati, greva va incepe miercuri, la ora 00.00 GMT (03.00 ora Romaniei).
 
In afara revendicarilor in ceea ce-i priveste pe salariati si conditiile de munca, sindicatul, la care adera 14.000 dintre totalul de 15.900 de salariati ai THY, cere conducerii companiei reintegrarea celor 305 salariati care au fost demisi pentru participarea, in iunie 2012, la o greva care a durat mai multe zile.
 
Spre deosebirea de aproape toate companiile concurente europene, Turkish Airlines, de doua ori castigatoare a titlului de cea mai performata companie de pe batranul continent, demonstreaza o crestere puternica si isi multiplica zborurile din lumea intreaga.
 
THY a transportat in 2012 aproximativ 39 de milioane de pasageri, o crestere de 20% in comparatie cu anul precedent. Compania turca a mai anuntat recent ca a comandat doua aeronave, 117 Airbus A320 si 95 Boeing 737 (optiunile incluse), in valoare de aproximativ 20 de milioane de dolari.

15 mai 2013 09:12
Modifică setările cookies