• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Angajati ai unei fabrici de armament din Ruse blocheaza podul peste Dunare catre Giurgiu. Este o amenintare la adresa securitatii nationale

Angajati ai unei fabrici de armament din Ruse blocheaza podul peste Dunare catre Giurgiu. ”Este o amenintare la adresa securitatii nationale”

Angajatii fabricii de armament si munitie Dunarit din Ruse au anuntat ca blocheaza vineri podul care asigura legatura cu Romania, in semn de protest fata de decizia Guvernului de a suspenda licenta firmei, invocand o "amenintare la adresa securitatii nationale", relateaza site-ul Novinite.com.

Exporturile firmei si importurile de materiale sunt interzise in prezent, iar personalul afirma ca daca nu isi va onora contractele in curs ar putea sa plateasca penalitati importante.
 
Sindicatele au amenintat anterior ca intra in greva pana cand Guvernul lui Boiko Borisov isi anuleaza hotararea.
 
Insa Executivul pare sa nu ia in calcul sa revina asupra deciziei. Ministrul Economiei Bojidar Lukarski a sugerat ca Dunarit sa-si vanda marfa prin "intermediari".
 
Niciun oficial guvernamental nu a spus care sunt motivele suspendarii licentei Dunarit pentru o perioada de patru luni. Insa Lukarski a sugerat ca decizia vizeaza mentinerea "stabilitatii financiare" a Bulgariei.
 
Fabrica are 750 de angajati, iar sindicatele afirma ca se tem ca acestia ar putea sa ramana in curand fara locuri de munca.

13 martie 2015 15:24
Modifică setările cookies