• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Andronescu: Scolile pot suspenda cursurile din cauza zapezii

Andronescu: Scolile pot suspenda cursurile din cauza zapezii

Inspectoratele scolare pot aproba, la cererea unitatilor de invatamant, suspendarea cursurilor in situatii deosebite, bine fundamentate, in cazul caderilor abundente de zapada sau a viscolului, pana acum doar judetul Timis luand o astfel de decizie, a declarat, duminica, ministrul Educatiei.

"Inspectoratele scolar pot lua decizia suspendarii cursurilor daca sunt situatii speciale. Pana acum nu am primit informatii privind suspendarea cursurilor decat in judetul Timis", a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, potrivit Mediafax.
 
Potrivit ordinului ministrului Educatiei privind structura anului scolar 2012-2013, in situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerilor unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar. Solicitarea de modificare a structurii anului scolar se face dupa consultarea consiliului reprezentativ al parintilor din unitatile de invatamant.
 
Modificarea structurii anului scolar se aproba cu conditia recuperarii orelor pierdute, potrivit documentului citat.
 
Cursurile vor fi suspendate luni in toate unitatile de invatamant din judetul Timis, din cauza zapezii si a viscolului, a decis, duminica dupa-amiaza, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ).
 
Meteorologii au prelungit pana luni la ora 11.00 avertizarea cod galben de ninsori, ploi, polei si viscol pentru Bucuresti si 29 de judete din jumatatea de est a tarii.

9 decembrie 2012 16:14
Modifică setările cookies