• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Anchetatori: Schumacher schia cu o viteza normala pentru nivelul sau

Anchetatori: Schumacher schia cu o viteza normala pentru nivelul sau

Anchetatorii accidentului la schi suferit de Michael Schumacher au declarat, miercuri, ca normele de marcare a partiilor au fost respectate de staţiunea Meribel, schiurile utilizate de fostul pilot nu au cauzat accidentul, iar acesta schia cu o viteza normala pentru nivelul sau in acest sport.

Procurorul din Albertville, Patrick Quincy, a afirmat ca partiile au fost marcate in conformitate cu normele in vigoare, iar comandantul plutonului de jandarmerie montana, Stéphane Bozon, a explicat ca schiurile nu au cauzat accidentul.
De asemenea, Quincy a subliniat ca imaginile surprinse de camera de pe casca fostului pilot de Formula 1 arata ca Schumacher schia cu o viteza normala pentru un schior de asemenea nivel, pe o astfel de partie.

"Schumacher a mers pe partia rosie. A mers intre trei si sase metri in afara traseului marcat si nu parea sa reduca viteza. In acel moment, schiurile sale au atins o pietricica aflata la suprafata. El si-a pierdut echilibrul si a cazut. S-a lovit cu capul de o piatra situata la circa 3 metri mai jos. Piatra care a iesit la suprafata si cea de care s-a lovit la cap se afla la circa 8 metri de marginea partiei. Schumacher a ramas tintuit la sol la noua metri de partie. Am examinat elementele, filmul de pe casca lui Schumacher. Trebuie sa determinam cu exactitate locul cazaturii si viteza cu care schia. Am avut mai multe audieri si am facut expertize in cazul schiurilor si castii. Anchetatorii trebuie sa vizioneze filmul imagine cu imagine. Filmul dureaza doua minute si nu-l vedem ajutand pe nimeni, dar nu putem spune ca acesta prezinta intregul accident", au declarat anchetatorii.
 
Michael Schumacher, septuplu campion mondial la Formula 1, a fost ranit grav intr-un accident de schi, la 29 decembrie, in statiunea franceza Meribel. Germanul a fost operat pana acum de doua ori, fiind in coma indusa de la internarea in spital.

8 ianuarie 2014 13:40
Modifică setările cookies