• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ancheta intr-o fabrica de branzeturi din Rusia. Angajatii au facut baie in cuvele cu lapte

Ancheta intr-o fabrica de branzeturi din Rusia. Angajatii au facut baie in cuvele cu lapte

Autoritatile ruse au deschis o ancheta intr-o fabrica de produse lactate din Rusia, pentru incalcarea normelor sanitare, dupa ce mai multe fotografii cu angajati facand baie in cuvele cu lapte au fost publicate pe Internet, relateaza AFP.

Fabrica de produse lactate din Omsk, Siberia, inchisa dupa publicarea fotografiilor cu sase angajati facand baie intr-o cuva de lapte, a incalcat "intr-o maniera flagranta normele sanitare si epidemiologice", arata Comisia rusa de ancheta.

S-a stabilit ca lichidul in care angajatii fabricii au facut baie era lapte proaspat folosit pentru produsele lactate.

Intr-una dintre fotografiile publicate pe reteaua de socializare VKontakte, unul dintre cei sase angajati isi prezinta lenjeria intima, cu mesajul: "De fapt, munca noastra este plictisitoare".  Intr-o inregistrare video, trei angajati ai fabricii sunt suprinsi in timp ce pregatesc produsele cu mainile neacoperite si purtand pantaloni scurti, "in conditii insalubre". 

"Pentru anul in curs, peste 49 de tone de produse din aceasta fabrica au fost vandute in 14 orase din Rusia", a precizat Comisia de ancheta, care le-a cerut "cetatenilor sa semnaleze orice eventuale intoxicatii provocate de consumul produselor lactate" provenind din Omsk. 

Conducerea fabricii risca pana la doi ani de inchisoare daca justitia va decide ca se face vinovata de producerea unor alimente improprii consumului uman.


4 aprilie 2014 13:32
Modifică setările cookies