• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Anca Boagiu si Adriean Videanu, audiati la DNA

 Anca Boagiu si Adriean Videanu, audiati la DNA

Senatorul PNL Anca Boagiu s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiata in dosarul in care este anchetata Elena Udrea sub control judiciar pe cautiune, potrivit Agerpres.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu s-a prezentat si el miercuri la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiat in acest dosar.

De asemenea, au fost audiati marti in calitate de martori, copresedintele PNL Vasile Blaga si vicepresedintele PNL Ioan Oltean.  

In acest dosar, Elena Udrea este acuzata de luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile in virtutea functiei, spalare de bani in forma continuata, fals in declaratii de avere in forma continuata (cu referire la declaratiile de avere din perioada 2009 - 2012).  

Potrivit DNA, in 2010, in calitate de ministru si de persoana cu functie de conducere in PDL, avand influenta asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei si ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, in continuare, a contractului bilateral de vanzare-cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA.  

"Pentru a-si exercita influenta, (...) la inceputul anului 2012, a primit de la acelasi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD si o creanta de 900.000 de euro pe care una dintre firmele controlate de acesta o detinea ca urmare a unui imprumut garantat cu pachetul de 90% din actiunile la o societate cu activitate in mass-media", sustin anchetatorii.  

Procurorii mai spun ca Elena Udrea s-ar fi folosit de influenta pe care o avea ca ministru pentru a cumpara prin interpusi, sub pretul pietei, o vila pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul. 


4 noiembrie 2015 14:30
Modifică setările cookies