• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
America Latina, amenintata de cresterea numarului de cazuri de cancer

America Latina, amenintata de cresterea numarului de cazuri de cancer

America Latina se va confrunta cu o crestere a numarului de cazuri de cancer, daca guvernele nu actioneaza rapid in vederea ameliorarii sistemelor de sanatate si ingrijirii saracilor, avertizeaza cercetatori intr-un raport publicat in editia de vineri a revistei The Lancet Oncology, relateaza AFP.

Raportul, lansat in cadrul conferintei Grupului latino-american de Cooperare in Oncologie (LACOG), la Sao Paulo, anunta ca in regiune se inregistreaza 13 decese la 22 de cazuri de cancer, in comparatie cu 13 decese la 37 de cazuri in Statele Unite si 13 decese la 30 de cazuri in Europa.
 
Motivul principal este un diagnostic prea tardiv, potrivit autorilor studiului. Alt factor consta in faptul ca majoritatea latino-americanilor nu au acces la sisteme de sanatate.
 
Boala reprezinta in prezent pierderi in valoare de patru miliarde de dolari pe an in regiune, nu doar din cauza costului scump al tratamentului, ci si a impactului in economie si mortilor premature.
 
"Aceste costuri vor creste si mai mult daca guvernele nu adopta o actiune coordonata pentru a stopa impactul, aflat in crestere, al cancerului in regiune", subliniaza studiul.
 
Guvernele ar putea sa reduca incidenta cancerului cu un cost relativ scazut, prin incurajarea oamenilor sa inceteze sa fumeze, sa consume alcool, sa se alimenteze in mod sanatos si sa faca exercitii fizice.

26 aprilie 2013 14:12
Modifică setările cookies