• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ambasadorul Romaniei la Londra denunta campania electorala a UKIP, asemanand-o cu propaganda comunista

Ambasadorul Romaniei la Londra denunta campania electorala a UKIP, asemanand-o cu "propaganda comunista"

Ion Jinga, ambasadorul Romaniei la Londra, a criticat in termeni duri campania electorala a formatiunii nationaliste Partidul Independentei Marii Britanii, comparand-o cu "propaganda comunista".

Ion Jinga s-a declarat socat de "minciunile revoltatoare" din manifestul de campanie al UKIP, pe care l-a calificat "total inacceptabil in Europa".
 
"Ma asteptam ca unii politicieni sa fie tentati sa utilizeze instrumente de propaganda in scopul transformarii emotiilor in voturi", a scris Jinga intr-un editorial publicat in editia britanica a Huffington Post.
 
"Dar nu ma asteptam sa vad relansarea campaniei agresive de speriere a opiniei publice cu presupusa invazie a romanilor, campanie ironizata anul trecut de presa", a subliniat Jinga.
 
"Manifestul UKIP imi aduce aminte de vremurile trecute, cand propaganda comunista incerca sa ne convinga de faptul ca ideologia comunista era viitorul stralucitor al omenirii, desi rafturile magazinelor erau goale", a adaugat ambasadorul Romaniei, declarandu-se surprins ca "romanii din Marea Britanie sunt jigniti din nou intr-o tara renumita pentru politete si pentru principiul corectitudinii".

"Campania nationala prin care se afirma ca deschiderea frontierelor pentru cetatenii din Romania si Bulgaria echivaleaza cu acceptarea infractionalitatii reprezinta o instigare la ura. Sper ca ratiunea va prevala", a incheiat Jinga.

26 aprilie 2014 10:18
Modifică setările cookies