• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Alin Simota, finantatorul Jiul Petrosani, liderul unei grupari care comanda rapiri, acte de violenta si santaje

Alin Simota, finantatorul Jiul Petrosani, liderul unei grupari care comanda rapiri, acte de violenta si santaje

Alin Simota, om de afaceri si consilier local in Petrosani, era liderul unei grupari care santaja oameni de afaceri din Hunedoara. La cererea sa au fost executate acte de violenta si rapiri ale unor persoane, pentru ca acestea sa divulge adresele datornicilor de la care avea de recuperat bani, potrivit DIICOT.

Gruparea infractionala, constituita din opt persoane, care a actionat in principal in judetul Hunedoara, era organizata pe paliere de comanda si executie, fiind suspectata de acte de violenta, santaj, camatarie si inselaciune, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT. 

Din probele aflate la dosar rezulta ca liderul gruparii era Alin Simota, care transmitea ordinele catre inculpatul Constantin Cristian Litera, iar acesta asigura punerea lor in executare. 

"La solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenta la comanda, rapiri si santaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se afla datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca acestia sa-si retraga memoriile si plangerile formulate catre diverse institutii", au precizat procurorii DIICOT. 

Anchetatorii au mai stabilit ca un candidat la functia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota, pentru ca s-a opus unor cereri si proiecte de lucrari solicitate de firmele pe care acesta le administra.  Procurorii si politistii au facut, marti, sapte perchezitii la mai multe adrese din judetul Hunedoara. Opt invinuiti si alte 11 persoane vor fi audiati la sediul DIICOT. 

Alin Simota este consilier local PNL la Petrosani, iar in mandatul 2008-2012 a fost consilier judetean la Hunedoara.  Simota, care este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din judet, a dezvoltat afaceri atat in domeniul constructiilor, cat si in domeniul energetic, castigand mai multe licitatii organizate de Consiliul Judetean, in perioada in care a fost consilier. 

De asemenea, Simota este finantatorul echipei de fotbal Jiul Petrosani, care in pauza competitionala de iarna a fost retrasa din Liga a treia din cauza datoriilor. 

Alin Simota, care a controlat de-a lungul timpului mai multe societati comerciale, unele dintre ele intrand in insolventa, s-a aflat de mai multe ori in atentia anchetatorilor pentru evaziune fiscala, stopaj la sursa si emitere de file cec fara acoperire.  Potrivit ultimei declaratii de avere completata in 31 iulie 2012, dupa preluarea mandatului de consilier local la Petrosani, Alin Simota are in proprietate o garsoniera de 23 de metri patrati cumparata in 2005. El nu are mentionate in declaratia de avare masini, terenuri sau alte bunuri a caror valoare sa depaseasca 5.000 de euro si nici sume in conturi sau depozite bancare. 


11 iunie 2013 11:31
Modifică setările cookies