• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Alegeri parlamentare in R. Moldova. PSRM si PLDM, pe primele locuri dupa numararea a 80% din voturi

Alegeri parlamentare in R. Moldova. PSRM si PLDM, pe primele locuri dupa numararea a 80% din voturi 

Rezultat surpriza in Republica Moldova, dupa alegerile legislative de ieri. Desi Partidul Socialist pro-rus condus de Igor Dodon este castigatorul matematic al acestui scrutin, cu 21,5% din voturi, formatiunile europene au majoritatea.
 

In Parlament a intrat si Partidul Comunist al lui Vladimir Voronin, aflat pe locul trei cu 17,9%, in timp ce un al treilea partid prorus nu a trecut pragul electoral.
Totusi, cele trei partide proeuropene au strans impreuna peste 50% din sufragii.

Cifrele, care nu includ voturile din diaspora, arata asadar ca cei mai multi moldoveni au votat pentru mentinerea parcursului european al Republicii.

Partidul Socialistilor din Republica Moldova si Partidul Liberal-Democrat (PLDM) au obtinut 21,7% si, respectiv, 19% din voturi, dupa numararea a 80,1% din voturi, relateaza site-ul Unimedia.info. 

Partidul Comunistilor (PCRM) a obtinut 18%, fiind urmat de Partidul Democrat (PD), cu 15,9% din voturi, Partidul Liberal - 9,1% si Partidul Comunist Reformator - 5,06% din voturi, anunta Comisia Electorala Centrala. 

Dupa anuntarea rezultatelor partiale, liderul PLDM, Vlad Filat a indemnat cetatenii sa-si pastreze calmul, subliniind ca Republica Moldova va fi un stat stabil. 

"Vreau sa le multumesc alegatorilor pentru rezistenta. Rog cetatenii sa ramana increzatori. Totul va fi bine. Vom discuta in mod responsabil cu cei care vor fi in noul Parlament, pentru ca in R.Moldova sa existe stabilitate, sa fie pastrata suveranitatea, fara embargouri si presiuni", a declarat Filat. 

Votul a fost portretizat ca o alegere intre un viitor alaturi de Uniunea Europeana si o reapropiere de Rusia. Moldovenii care traiesc in Romania au avut la dispozitie 11 sectii de votare organizate pe teritoriul tarii noastre.

Toate detaliile sunt pe stirileprotv.ro


30 noiembrie 2014 22:00
Modifică setările cookies