• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Alegatorii afla pe internet la ce sectie pot vota la europarlamentarele din 25 mai

Alegatorii afla pe internet la ce sectie pot vota la europarlamentarele din 25 mai

Alegatorii pot afla pe Internet la ce sectie isi pot exprima votul la alegerile europarlamentare din 25 mai accesand site-ul oficial al Registrului Electoral, www.registrulelectoral.ro, a precizat, vineri, vicepresedintele AEP Marian Muhulet.

Registrul electoral este o baza de date in format electronic administrata de AEP, cu toti cetatenii romani, inclusiv cei cu domiciliul sau resedinta in strainatate, care au implinit 18 ani si care au drept de vot. Registrul cuprinde numele si prenumele alegatorului, data nasterii, adresa de domiciliu si adresa de resedinta, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, relateaza Mediafax.
 
Acest registru este actualizat permanent la nivelul primariilor, fiind introdusi cetatenii care au implinit 18 ani si fiind radiati cei care au decedat sau si-au pierdut dreptul de a alege. Fiecare alegator poate sa verifice online daca este inscris in Registrul electoral. De asemenea, poate sa solicite inregistrarea in Registrul electoral cu adresa de resedinta.
 
Cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate, precum si cetatenii romani cu domiciliul in tara aflati temporar in strainatate, la cererea lor, se inscriu in Registrul electoral cu datele corespunzatoare ultimei adrese de domiciliu sau de resedinta.
 
Pot vota si alegatorii care nu se regasesc in Registrul electoral in ziua scrutinului. Acestia pot vota pe lista electorala speciala, daca dovedesc cu actul de identitate ca sunt arondati la sectia de votare la care se prezinta.
 
Potrivit legii privind organizarea alegerilor europarlamentare, constituie contraventie inscrierea cu buna stiinta a unui alegator in mai multe liste electorale permanente sau speciale, inscrierea in listele electorale a unor persoane fictive ori care nu au drept de vot.

25 aprilie 2014 20:00
Modifică setările cookies